Voordelen Van Siberische Ginseng Voor Onze Gezondheid?

Siberische ginseng is een plant die we terugvinden in China en in Rusland. Het wordt gebruikt als geneeskrachtig kruid. De wortel van de Siberische ginseng wordt gebruikt om onder meer het immuunsysteem te stimuleren en om de hoeveelheid energie te verhogen. De plant staat er om bekend om met name vermoeidheid tegen te gaan.

Immuunsysteem versterken

Siberische ginseng kan helpen om het immuunsysteem te versterken. En zal daarom bescherming bieden tegen virussen, infecties en ziekte. Siberische ginseng zal ook de duurtijd van een verkoudheid of griep inkorten. We moeten er echter wel rekening mee houden dat in combinatie met medicijnen tegen griep of verkoudheid, er vermoeidheid kan optreden.

Geheugen verbeteren

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat Siberische ginseng in staat is om het geheugen te verbeteren. Het zal onder meer de mogelijkheid om te onthouden sterk verbeteren. Dat maakt het handig voor studenten tijdens de examenperiode. Zij kunnen makkelijker studeren en daarbij ook de kennis langer vasthouden voor op het examen.

Een onderzoek heeft kunnen aantonen bij mensen van middelbare leeftijd, dat het gebruik van de plant kan zorgen voor een sterke verbetering van het geheugen.

Er dienen echter nog een aantal studies gedaan worden om uiteindelijk te weten te komen hoe deze effecten bekomen worden. Er is bewijs dat siberische ginseng in staat is om het geheugen te verbeteren. Alleen heeft men nog niet kunnen vaststellen hoe deze verbetering tot stand wordt gebracht.

Stress verminderen

stress

Een andere belangrijke eigenschap is het bestrijden van stress. Siberische ginseng behoort tot de adaptogenen. Dat wil zeggen dat ze zullen helpen om het lichaam terug naar zijn oorspronkelijke gebalanceerde staat te brengen. Wanneer we onder stress staan zal de plant in dit geval helpen om de stress te neutraliseren.

Siberische ginseng zal ook een beschermend effect hebben op de bijnieren. Omdat zij hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor het reageren op stress. Op die manier zal de plant eventuele symptomen zoals vermoeidheid helpen bestrijden.

Helpt tegen vermoeidheid

Wanneer we enorm veel last hebben van stress, dan zullen we uiteindelijk te maken krijgen met vermoeidheid. Dat komt doordat de bijnier uitgeput raakt. Ons lichaam is niet gemaakt om voortdurend onder stress te staan. Dus wanneer we te langer onder stress staan, zal het lichaam ook oververmoeid raken.

Het gebruiken van siberische ginseng kan daarbij helpen omdat het werkt als een adaptogeen. Het zal de bijnieren terug in balans brengen waardoor de symptomen van teveel stress worden verdreven. Dat zal zorgen voor een toename aan energie en dus een verminderde vermoeidheid.

Herpes onder  controle houden

Een belangrijk voordeel van het gebruik van Siberische ginseng, is dat het kan helpen om een uitbraak van Herpes tegen te gaan. Laat ons hier echter duidelijk zijn, het zal het herpes virus dus niet doden en uit het lichaam verwijderen. Er is tot op heden nog steeds geen enkel middel gevonden die dit kan doen.

Wel kan siberische ginseng ervoor zorgen dat we minder last krijgen van een herpes uitbraak. Deze uitbraak zal zich ofwel in het gezicht (mond, tong, lippen) vestigen. Maar kan ook op onze geslachtsdelen zichtbaar worden in de vorm van blaasjes die na enige tijd openspatten en pijn veroorzaken.

Herpes wordt vaak in verband gebracht met stress en dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor de krachtige werking van siberische ginseng op een herpes uitbraak.

Immuunsysteem versterken

immuunsysteem versterken siberische ginseng

Onderzoeken hebben aangetoond dat Siberische ginseng in staat is om het immuunsysteem te versterken. We zien onder meer een stijging van het aantal witte bloedcellen en een stijging van de hoeveelheid T-cellen. Deze cellen zijn van groot belang voor het immuunsysteem.

Het gebruik van Siberische ginseng kan ook helpen tegen verkoudheid en zelfs tegen griep. Maar daarvoor moeten we Siberische ginseng reeds enkele dagen gebruiken, vooraleer de besmetting plaatsvindt. Hoewel het ook kan helpen bij een reeds ontstane verkoudheid of griep. Om dan de duurtijd van de ziekte te verkleinen.

Prestaties verbeteren

Enkele onderzoeken hebben ontdekt dat Siberische ginseng in staat is om het fysiek vermogen te verbeteren. Het zou ook kunnen helpen om een toename aan spierkracht te verkrijgen. Dit gebeurt, zoals men gelooft, via het onderdrukken van de vermoeidheid. Waardoor we dus harder kunnen trainen en betere prestaties kunnen leveren.

Hoewel het verbeteren van de fysieke prestaties niet meteen gezien moet worden als één van de beste eigenschappen van Siberische ginseng. Bij het verbeteren van onze prestaties kunnen we een sterker resultaat bereiken door bijvoorbeeld Rhodiola te gebruiken, ook wel rozenwortel genoemd.

Algemeen welzijn verbeteren

Hooewel er meer onderzoek moet gedaan worden. Toch kunnen we stellen dat siberische ginseng kan gebruikt worden om het algemeen welzijn te verbeteren. Dit komt vooral door het verlagend effect op stress en daardoor het onderdrukken van vermoeidheid. Wanneer we ons minder gestresseerd voelen en meer energie hebben zullen we ons automatisch ook beter gaan voelen.

Bijwerkingen

siberische ginseng werking

Siberische ginseng is veilig te gebruiken voor de meeste mensen. Al zijn er wel bijwerkingen die kunnen optreden. Dit is dan vooral bij mensen met onderliggende aandoeningen. Mensen met hartproblemen bijvoorbeeld kunnen te maken krijgen met slapeloosheid of hartkloppingen.

Wanneer we last hebben van een hoge bloeddruk is het aangeraden om eerst een dokter te verwittigen voor we het supplement gaan gebruiken. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven worden niet aangeraden om Siberische ginseng te gebruiken.

Dosis

Hoeveel siberische ginseng we moeten nemen hangt hoofdzakelijk af van wanneer we de werking kunnen voelen. Heel wat mensen hebben genoeg met een zeer lage dosis. Al bedraagt de gemiddelde dosis tussen de 1.000 en de 3.000 mg. Dit is ook afhankelijk van de kracht van het supplement.

Siberische ginseng kan gebruikt worden via capsules of via een vloeibaar extract.

 

 

Ook Interessant

Leave a Comment

58 − = fifty one