Magnesium Olie En De Voordelen Voor Ons Lichaam

magnesium olie

We hebben allemaal wel eens te maken met vermoeidheid. Maar in sommige gevallen blijft die vermoeidheid wel standhouden en hebben we daadwerkelijk te maken met een magnesiumtekort.

Minder dan 60% van de mensen haalt de dagelijkse aanbevolen dosis voor magnesium. Een magnesiumtekort is dus een soort slapende epidemie. Omdat sommige voedingsmiddelen met magnesium mindere hoeveelheden bevatten dan we daadwerkelijk denken, kunnen we zelfs bij het eten van magnesiumvoeding nog steeds te maken hebben met een (licht) gebrek aan dit belangrijke mineraal.

Het kan daarom een goed idee zijn om magnesium olie te gaan gebruiken. We kunnen deze olie ofwel online kopen, of kunnen ze zelf maken door middel van een makkelijk te volgen recept.

Waarom hebben we magnesium olie nodig?

De meeste mensen krijgen onvoldoende van dit mineraal in via de voeding. En zelfs wanneer we ons bloed laten testen, dan zal dit meestal aantonen dat we voldoende hebben. Dit komt doordat het mineraal een belangrijk element is en het bloed zijn voorraad heel snel zal uitgeven aan de verschillende cellen in het lichaam.

Dus wanneer ons magnesiumgehalte normaal is, dan betekent dat nog niet dat er voldoende aanwezig is in de verschillende cellen in het lichaam. En daar is het natuurlijk het meest nodig.

En de reden waarom dit via de voeding moeilijker geworden is, komt doordat de grond gewoon weinig magnesium bevat in vergelijking met 40 jaar geleden.

Dan kunnen we natuurlijk een supplement nemen. Al is het dan ook belangrijk om het juiste supplement te kiezen. We moeten het supplement kiezen die het meest aanleunt bij de variant die we innemen via de voeding. Zo niet kunnen we te maken krijgen met darmproblemen en diarree.

We kunnen het mineraal ook veel sneller opnemen via de huid. Dat maakt magnesium olie zeer geschikt om een eventueel tekort van dit mineraal tegen te gaan.

Onze huid is een orgaan, gelijk wat we op onze huid aanbrengen komt veel sneller in het bloed terecht, dan via de maag.

Werking van magnesium olie

We gaan enkele voordelen van magnesium olie bespreken.

Pijn verzachten

rugpijn magnesium olie

Eén van de belangrijkste voordelen van magnesium olie is het bestrijden van pijn. Magnesium olie kan zowel spierpijn als zenuwpijn gaan bestrijden. Dus het is niet alleen een spier ontspanner. Onderzoek heeft aangetoond dat het mineraal kan helpen om bepaalde chemische stoffen tegen te gaan, die pijn veroorzaken. Waardoor we dus automatisch minder pijn zullen ervaren.

Wanneer we magnesium olie aanbrengen kunnen we bijvoorbeeld onmiddellijk minder rugpijn of andere pijn ervaren, indien we dit aanbrengen op de plaats van de pijn. Het kan ook gebruikt worden op de benen wanneer we te maken hebben met pijnlijke gewrichten of spieren in de benen.

Bij beenkrampen gedurende de nacht bijvoorbeeld, kunnen we magnesium olie aanbrengen op de voeten en enkels, dat zal heel snel de krampen doen stoppen.

Tanden en beenderen versterken

Magnesium olie kan ook helpen om calcium beter op te nemen. Het spreekt dus voor zich dat wanneer we te maken hebben met een magnesiumtekort, we dus ook te weinig calcium kunnen opnemen in het lichaam.

Een adequate dagelijkse hoeveelheid magnesium is nodig om te zorgen voor gezonde beenderen. Dit is nog meer van belang voor vrouwen na de menopauze. Zij hebben immers een groter risico op de ontwikkeling van osteoporose. Indien we dan nog eens te maken hebben met een gebrek aan dit belangrijke mineraal, dan zullen de beenderen hieronder lijden.

Herstel spieren

Magnesium wordt regelmatig gebruikt door sportmensen om de pijn die gepaard gaat met fysieke inspanningen tegen te gaan. Zo kunnen we spierpijn, ontstekingen en stijfheid tegengaan.

Slaapkwaliteit verbeteren

Magnesium  olie kan gebruikt worden als een natuurlijke ontspanner voor onze spieren. Dat zorgt er ook voor dat we beter kunnen slapen. Het zal de GABA receptoren in onze hersenen helpen ontspannen. En daardoor ook het zenuwstelsel helpen ontspannen.

Gezondheid van de tanden verbeteren

Magnesium is een belangrijk onderdeel van de orale hygiëne. Wanneer we magnesium olie oraal gaan gebruiken zullen we ervoor zorgen dat er minder plak wordt opgebouwd en dat het tandvlees gezond blijft. Ook wanneer mondwater gebruiken met magnesium olie daarin verwerkt zullen we het risico op overtollige bacteriën in de mond verkleinen. We mogen echter dit mondwater zeker niet inslikken. Te hoge hoeveelheden magnesium innemen via de mond kan ervoor zorgen dat we met spijsverteringsproblemen te maken krijgen.

Huidproblemen

Magnesium olie kan gebruikt worden voor een reeks huidproblemen. Denk maar aan een te vette huid of acne. Het mineraal zal helpen om verschillende vetten op te lossen en daarbij het risico op een vette huid en sommige soorten acne tegengaan.

Het kan zelfs gebruikt worden om problemen zoals eczeem en psoriasis tegen te gaan.

Natuurlijke deodorant

Heel wat deo’s bevatten aluminium, en dat gaat gepaard met een aantal gezondheidsproblemen. Magnesium olie kan een zeer goed alternatief zijn voor een doordeweekse deodorant. Het zal ervoor zorgen dat de geurtjes wegblijven en kan uiteindelijk gebruikt worden in combinatie met een essentiële olie zoals lavendelolie, jasmijnolie of cederhout olie.

Stress verlagen

stress verlagen

We hebben allemaal wel eens te maken met stress. De meesten onder ons zullen hier elke dag mee te maken krijgen. Er zijn zoveel zaken die we moeten doen, op een zo kort mogelijke tijd. Zodat we toch nog wat meer vrije tijd over hebben. Dat zorgt voor enorm veel stress. En magnesium olie zou hierbij het antwoord kunnen zijn.

Magnesium wordt afgegeven via de urine wanneer we onder stress staan. Het mineraal is een belangrijke stof bij talrijke hormonale processen in het lichaam. Het is daarom een goed idee om magnesium olie te gebruiken wanneer we onder stress staan. Zodat we de verloren hoeveelheid kunnen compenseren door een nieuwe hoeveelheid toe te voegen.

Het zal er ook voor zorgen dat we minder angst gaan ervaren. En het werkt uiteindelijk ook om de zenuwen te ontspannen. Niet alleen de spieren in ons hart maar ook die in de hersenen zullen ontspannen. Wat ervoor zorgt dat we een ontspannen gevoel ervaren.

Er zijn heel wat externe factoren die er verder kunnen voor zorgen dat onze hoeveelheid magnesium uitgeput raakt. Denk maar aan cafeïne en alcohol. Maar ook medicijnen kunnen ervoor zorgen dat we de stof ofwel niet goed afnemen, ofwel hogere hoeveelheden gaan afscheiden via de urine.

Hoge bloeddruk

Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat magnesium één van de belangrijke natuurlijke middelen is om de bloeddruk te verlagen. Magnesium werkt samen met kalium en die vormen een soort elektronische band, waardoor het ritme van het hart wordt bepaald. Wanneer we een gebrek hebben aan magnesium, dan zal de bloeddruk niet meer in balans kunnen worden gehouden.

De meeste mensen die te maken hebben met hartziekten, of die een hartaanval hebben overleefd, hebben meestal een ernstig gebrek aan dit mineraal. Magnesiumolie kan in die geval dus helpen om de hoeveelheid op te krikken.

Diabetes

Niet alleen voor het hart kan magnesiumolie een beschermende werking hebben. Ook Diabetes wordt in verband gebracht met een magnesiumtekort. Het gebruiken van magnesiumolie kan dus ook het risico op diabetes doen afnemen.

Wanneer we lijden aan diabetes en daar geen behandeling voor hebben, of de ziekte nog niet is ontdekt, dan zullen we hoge hoeveelheden suiker uitscheiden via de urine. Dat zal er automatisch ook voor zorgen dat we hogere hoeveelheden magnesium uitplassen. Een adequate hoeveelheid van dit mineraal is belangrijk voor patiënten met diabetes.

Het gebruiken van magnesiumolie zal ervoor zorgen dat we gevoeliger worden voor insuline. En dat is een belangrijk aspect bij mensen met diabetes. Maar vooral ook bij mensen met een risico op de ontwikkeling van de ziekte. Want zij kunnen op die manier het risico sterk doen afnemen.

Migraine en hoofdpijn

Wetende dat het mineraal een belangrijke natuurlijke pijnstiller is, daarbij kunnen we ook bij migraine en hoofdpijn gebruikmaken van magnesiumolie. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken voorhanden die aantonen dat wanneer we extra hoeveelheden van dit mineraal gaan gebruiken, we uiteindelijk minder last hebben van migraine aanvallen. En verder, dat ze minder lang duren wanneer we er toch nog eentje hebben. Toch een heel belangrijk gegeven. (bron)

PMS en menstruatiepijn

PMS en menstruatiepijn is iets waar heel wat vrouwen maandelijks mee te maken krijgen. Magnesiumolie kan helpen om pijn en stress te bestrijden. Dat zijn nu net de twee kernoorzaken bij PMS. Onderzoek heeft aangetoond dat 95% van de vrouwen minder last heeft van PMS en pijnlijke menstruatie door gebruik te maken van magnesium olie. Ze kwamen ook minder gewicht aan.

Bijwerkingen magnesium olie

Zolang we geen extreme hoeveelheden gaan gebruiken zijn er weinig bijwerkingen te melden. Al moeten we er wel rekening mee houden dat mensen met een abnormaal lage bloeddruk, beter geen enorme hoeveelheden gaan gebruiken. Omdat de magnesiumolie een invloed heeft op de bloeddruk en die daardoor nog meer kan doen zakken. We kunnen magnesiumolie online bestellen voor €24.99.

 

Ook Interessant

Leave a Comment

× seven = 63