Wat Is De Werking En Bijwerkingen Van L-Theanine?

l-theanine

Het drinken van thee gaat terug naar een geschiedenis van maar liefst 5.000 jaar. Het werd toen vooral gebruikt in de Chinese geneeskunde als een middel tegen verschillende aandoeningen.

L-Theanine heeft een aantal belangrijke effecten op het lichaam. Zo heeft het een ontspannend effect en zal het de hersenen stimuleren. De effecten op de hersenen worden echter niet veroorzaakt door cafeïne.

Verder heeft men ook kunnen aantonen dat thee met behulp van L-theanine kan helpen tegen depressie. En een verlagend effect heeft op de bloeddruk bij zowel mensen en dieren. Groene en zwarte thee hebben een aantal gunstige effecten op de gezondheid. Het verschil tussen de zwarte en de groene is dat de zwarte theebladeren bewerkt zijn. Maar dat zorgt er niet voor dat de effecten ervan verdwijnen.

theeplant l-theanine

Beter slapen

Heel veel mensen hebben problemen om te slapen. Dit heeft voornamelijk te maken met stress. Maar een langdurig slaapprobleem zal er ook voor zorgen dat we met nog een hele reeks andere problemen te maken krijgen. We worden minder productief gedurende de dag en hebben een hoger risico op depressie.

En hoewel we door thee te drinken ook cafeïne innemen, wat dus het risico op slaapproblemen nog groter kan maken. Kunnen we door L-Theanine te gebruiken, genieten van een betere slaap zonder het risico op slaapproblemen als gevolg van de hoeveelheden cafeïne.

Schizofrenie

Schizofrenie betekent letterlijk een gespleten geest. Mensen die lijden aan deze aandoening verliezen hun kijk op de realiteit. Het zijn één van de meest tragisch en misbegrepen aandoeningen die we tegenwoordig kennen.

Mensen met schizofrenie hebben last van hallucinaties, waanideeën en hebben een zeer paranoïde denkbeeld. Ze kunnen echter ook te maken krijgen met depressies en zeer negatieve emoties.

Men gaat ervan uit dat schizofrenie ontstaat als gevolg van schade in de hersencellen. L-theanine heeft kunnen aantonen een aantal voordelen te kunnen bieden voor deze mensen. Er werden 40 patiënten getest met een supplement van L-theanine. Er werd vastgesteld dat de symptomen gingen afnemen met een dosis van 400 mg in combinatie met hun medicatie.

Een dosis van 250 mg L-theanine toonde ook een verbetering. Terwijl een hoeveelheid van 400 mg in een ander onderzoek bijna alle negatieve symptomen kon omkeren. (1)

Lever herstellen

Een belangrijk deel van het lichaam is onze lever. L-Theanine kan helpen om onze lever te herstellen. Zeker wanneer de lever schade heeft opgelopen door alcoholgebruik. Wetenschappelijke onderzoeken bij muizen hebben kunnen aantonen dat L-Theanine kan helpen om alcohol sneller uit de lever te verwijderen.

Wanneer alcohol in de lever terechtkomt dan wordt dit omgezet in een chemische stof genaamd acetaldehyde. Deze stof is eigenlijk nog giftiger dan alcohol voor onze lever. L-Theanine zal ervoor zorgen dat deze stof wordt afgebroken en zal helpen om vrije radicalen te blokkeren die worden veroorzaakt door alcohol.

Een andere belangrijke werking voor het reinigend effect op de lever dankzij L-Theanine komt door glutathion. Deze stof werkt als een antioxidant en zal de lever beschermen tegen alcohol. Wanneer teveel alcohol wordt gedronken zal glutathion worden afgebroken. Het gebruiken van L-theanine zal deze aanmaak terug gaan stimuleren. (2)

Depressie behandelen

Depressie komt steeds vaker voor in het Westen. We moeten steeds langer werken en hebben steeds minder tijd voor ons gezin en voor ons zelf. Dat verhoogt de kans dat we te maken krijgen met stress en kan uiteindelijk leiden tot een depressie.

Het balancerend effect op de chemische signalen in de hersenen, dankzij L-Theanine, zal er voor zorgen dat we een daling van het cortisol zullen opmerken. Minder cortisol heeft een gunstig effect op onze gemoedstoestand. We maken het lichaam beter bestand tegen stress en verlagen de kans op depressie.

Ook bij mensen die reeds lijden aan depressie kunnen de symptomen afnemen wanneer L-Theanine gebruikt wordt. (3)

Maagzweren

Stress is een belangrijke oorzaak voor maagzweren. Bacteriën veroorzaken schade aan de maagwand wat ervoor kan zorgen dat we enorme last krijgen van maagpijn en moeilijk de spijsvertering op gang brengen. Er kunnen in ernstige gevallen ook inwendige bloedingen ontstaan.

Door de hoeveelheid stress weg te nemen kunnen we het risico op maagzweren verminderen. Ook zou dankzij de ontstekingsremmende werking van L-theanine een herstel kunnen plaatsvinden van de maagzweren. (4)

Bijwerkingen

l-theanine kopen

Zoals met elk product kunnen we ook te maken krijgen met bijwerkingen. De bijwerkingen van L-theanine zijn beperkt. Maar kunnen wanneer bepaalde medicijnen gebruikt worden wel vaker voorkomen. We denken dan vooral aan mensen die medicijnen gebruiken tegen een hoge bloeddruk. Of mensen die bloedverdunners nemen. Dit komt doordat L-theanine supplementen een lichte daling van de bloeddruk veroorzaken.

 

Ook Interessant

Leave a Comment

÷ 1 = eight