Himalaya zoutlampen Voordelen en Functie

himalaya zoutlampen

We weten niet wat we missen indien we nog nooit een himalaya zoutlamp hebben gehad. Himalaya zoutlampen hebben een reeks belangrijke voordelen voor onze huiskamer. Ze kunnen worden vergeleken met een venster die open staat. We krijgen verse lucht, frisse lucht en propere lucht. Dit kan overal geplaatst worden zoals in de leefkamer, het bureel of in de slaapkamer.

Er zijn een lange reeks voordelen verbonden aan himalaya zoutlampen, maar waarom is dit zo? Wat maakt himalaya zoutlampen zo bijzonder?

Wel, alles is opgemaakt uit molecules, deze zijn op hun beurt opgebouwd in atomen die dan ook weer bestaan uit protonen, elektronen en neutronen. De elektronen zullen rond de molecules draaien zoals planeten rond de ster draaien. Heel vaak gaan elektronen uit de baan vliegen en daardoor positief geladen ionen achterlaten. Het belangrijkste doel van deze ionen is het opvullen van de ruimte die de verloren elektron heeft achtergelaten. Door de verschillen in de moleculaire structuur kunnen sommige materialen veel sneller elektronen gaan verliezen dan andere.

Hoewel we het reeds  gehad hebben over himalaya zout, hebben de himalaya zoutlhimalaya zoutlampampen totaal andere voordelen voor onze gezondheid.

 

Lucht reinigen en verfrissen

Dit is zeker en vast het meest belangrijke voordeel van de himalaya zoutlampen. En dan ook meteen de belangrijkste reden waarom de meeste mensen deze himalaya zoutlampen gebruiken.

Ze zullen watermolecules aantrekken uit de omgeving en deze dan opnemen. Dit gaat in combinatie met wat deze watermolecules met zich meebrengen. Deze worden als het ware opgezogen in de zoutsteen. Wanneer de lamp gaat opwarmen door de warmte die wordt opgewekt binnenin zullen we zien dat het water terug wordt verdampt in de lucht. De deeltjes die zich in de watermolecules hebben genesteld zoals stof, pollen, tabaksrook en andere vieze geurtjes worden in de steen opgesloten.

Dat zorgt ervoor dat er vieze lucht wordt opgenomen in de himalaya zoutlampen, in combinatie met vocht. Het vocht gaat verdampen en komt terug in de huiskamer of in de slaapkamer terecht. Terwijl de vieze luchtdeeltjes in de steen worden opgesloten.

Minder allergische symptomen

Mensen die gevoelig zijn voor pollen of regelmatig last hebben van allergische reacties kunnen enorm veel voordeel doen door het hebben van een himalaya zoutlamp in huis.

Ze zullen microscopisch kleine stofdeeltjes helpen verwijderen uit de lucht en daardoor de lucht reinigen. Door de himalaya zoutlampen te plaatsen in de kamers waar we het meeste tijd doorbrengen kunnen we ervoor zorgen dat we heel wat minder last krijgen van allergische reacties.

Dit geldt ook voor mensen die last hebben van astma. Binnen de twee weken zullen aanzienlijke verbeteringen vastgesteld worden. Het zijn vooral de roze himalaya zoutlampen die zeer krachtig zijn in het stimuleren van de luchtwegen.

Minder hoesten

hoesten zoutlamp

Wanneer de lampen warm worden zullen ze beginnen met het recycleren van watermolecules. Dit zal ook de lading van de molecules gaan veranderen. De meeste huiskamers zijn gevuld met positief geladen ionen en dat is niet altijd goed voor onze gezondheid. De positieve ionen worden gemaakt door een aantal zaken. Maar de belangrijkste bron voor deze positieve ionen is ons gebruik van elektronische apparatuur. En dat is, vergeleken met de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw, maar liefst vertienvoudigd.

Eén van de meest voorkomende problemen die mensen kunnen ervaren door het ademen van positieve ionen is dat de lucht microscopisch kleine haartjes bevat. Dit kan ervoor zorgen dat we vaker moeten hoesten. Deze kleine haartjes komen uiteindelijk in onze longen terecht en wanneer de hoeveelheid te hoog wordt, dan zal een natuurlijke reactie van het lichaam ervoor zorgen dat we de deeltjes terug gaan uithoesten.

De himalaya zoutlampen zullen de deeltjes water uit de lucht gaan opnemen. Maar zal op hun beurt ook deze positieve ionen die in deze waterdeeltjes zitten gaan opnemen. Wanneer ze dan uiteindelijk gaan opwarmen en verdampen terug in de lucht zullen ze negatieve ionen loslaten. En die hebben net een omgekeerd effect op onze luchtwegen. Ze zullen er met name voor zorgen dat de longen proper blijven.

Door de vieze deeltjes uit de lucht te verwijderen zullen we dus ook de hoge hoeveelheid positieve ionen opnemen in de zoutlamp. Wat ervoor zorgt dat ze worden omgezet in negatieve ionen wanneer de damp wordt losgelaten in de lucht. En dat heeft een reinigend effect op onze longen.

Verhoogt energie

Er zijn een groot aantal zaken die we in de natuur kunnen doen, waardoor we meer energie gaan ervaren. Denk maar aan een lange boswandeling of een wandeling op het strand. Deze lucht heeft een stimulerende werking op ons lichaam en zal er dus voor zorgen dat we actiever worden.

We kunnen net hetzelfde zeggen over de himalaya zoutlampen. Deze lampen zullen ervoor zorgen dat de positieve ionen (die ons lichaam uitputten van energie) worden omgezet in negatieve ionen waardoor we een verhoging van de hoeveelheid energie kunnen ervaren.

Indien we regelmatig last hebben van vermoeidheid en we weten niet waarom, dan kan het handig zijn om eens een himalaya zoutlamp te plaatsen in de woonkamer en slaapkamer. Door het reinigende effect op de lucht en op onze luchtwegen zullen we merken dat we meer energie hebben.

Elektromagnetische stralingen neutraliseren

Het grote probleem met onze samenleving is het overmatig gebruik van elektronische apparatuur. We hebben helaas geen andere keus want hoe kunnen we anders op de hoogte blijven van de actualiteit? Hoe kunnen we zonder internet en computer het internet gaan raadplegen? Hoe kunnen we ons eten klaarmaken zonder een oven? Dit zijn allemaal zaken die honderd jaar geleden compleet ondenkbaar waren, maar waar we vandaag anno 2018 eigenlijk niet meer zonder kunnen. En dat is ook niet nodig want wie wil er nu terug naar honderd jaar geleden? We hebben enorm veel voordelen aan het gebruik van deze elektronische apparatuur.

Al gaat het wel samen met een enorm nadeel. Deze apparatuur (tv, computer, wifi…) ontvangen radiogolven. En dat kan uiteindelijk voor problemen zorgen in het lichaam. Het belangrijkste effect is dat we kunnen te maken krijgen met hoofdpijn, vermoeidheid, stress en een daling van het immuunsysteem. Het licht van televisieschermen, pc, smartphone is onder meer dodelijk voor de aanmaak van melatonine. En dat hebben we nodig om te kunnen slapen.

Himalaya zoutlampen zullen op hun beurt ook helpen om deze radiogolven te neutraliseren. Door negatieve ionen in de lucht te sturen kunnen we het mogelijke gevaar van deze radiogolven sterk verminderen. Wat ervoor zorgt dat we een betere levensstandaard zullen creëren.

Beter slapen

beter slapen himalaya zoutlampen

Een ander belangrijk aspect van vieze lucht is dat we moeilijker kunnen slapen. Teveel positieve ionen zullen er ook voor zorgen dat we een minder goede nachtrust kunnen genieten. Dit komt voornamelijk doordat positief geladen ionen zullen zorgen voor een verminderde hoeveelheid bloed en zuurstof naar de hersenen.

De himalaya zoutlampen zullen ervoor zorgen dat de lucht geneutraliseerd wordt en dat er negatieve ionen worden losgelaten in de lucht. Dit kan helpen om het probleem op te lossen en daardoor meer bloed naar de hersenen sturen, waardoor er automatisch ook meer zuurstof voorhanden is en we dus kunnen genieten van een betere nachtrust.

Het is ook niet per se nodig om de lamp de ganse nacht te laten branden. De meeste mensen kunnen niet slapen wanneer er licht in de ruimte aanwezig is. Indien we de himalaya zoutlamp overdag laten branden dan kan dit reeds voldoende zijn om van een goede nachtrust te genieten.

Verbetert de gemoedstoestand

Himalaya zoutlampen zijn een uitstekende manier om de aanmaak van neurotransmitters te stimuleren. Die zijn van groot belang bij het regelen van onze emoties. Een gebrek aan neurotransmitters zal ervoor zorgen dat we te maken krijgen met emotionele problemen.

De lampen zullen ervoor zorgen dat we meer bloed en zuurstof naar de verschillende organen in het lichaam kunnen brengen. Wat er automatisch ook voor zal zorgen dat we meer serotonine aanmaken. En dus onze gemoedstoestand zal verbeteren.

Hersenfunctie stimuleren

Doordat we dankzij de negatieve ionen meer zuurstof in de hersenen zullen toegediend krijgen, dan zal automatisch ook de functie van de hersenen gestimuleerd worden. Daardoor kunnen we vaststellen dat we een verbeterde concentratie hebben en het geheugen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Helpt tegen winterdepressie

Heel wat mensen merken verschillen op, wanneer de dagen korter worden. Eerlijk gezegd, niemand vindt dit leuk. Iedereen houdt van de zomer, of we nu graag zonnen of niet. Bijna iedereen kan meer genieten tijdens de zomerperiode dan tijdens de winterperiode. Dit komt grotendeels doordat we dankzij de zon meer serotonine en ook vitamine D aanmaken.

Door het verbeteren van de gemoedstoestand zullen mensen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een winterdepressie een lager risico lopen op deze symptomen.

De verhoogde zuurstof naar de hersenen, de verhoogde aanmaak van serotonine, de frisse verse lucht die we telkens kunnen inademen wanneer we in de kamer komen. Dit alles heeft een zeer positieve invloed op onze geest tijdens deze donkere tijden.

Welke Himalaya zoutlamp moeten we gebruiken?

himalaya zoutlampen kopen

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Voor grotere ruimtes hebben we vanzelfsprekend een grotere zoutsteen nodig. Een huiskamer is gemiddeld 60m³. Een slaapkamer is gemiddeld 40m³ en een bureel gemiddeld 30m³.

Het gewicht wordt daarbij in verband gebracht met het volume dat ze kunnen reinigen.

  • 10 – 12 kg is geschikt voor 40m³ tot 50m³ en kunnen we krijgen voor € 22.91
  • 7 – 10 kg is geschikt voor een ruimte van 30m³ tot 40m³ en kunnen we bestellen voor € 19.51
  • 4 – 7 kg is dan geschikt voor een ruimte van 15m³ tot 30m³ en krijgen we voor € 13.65
  • 2.5 – 3.5 kg zal dan weer helpen om een ruimte van 10m³ tot 15 m³ te reinigen. Deze kunnen we bestellen voor € 11.86

Ook Interessant

Leave a Comment

nine × = fifty four