Wat is de werking van Graviola? En zijn er ook bijwerkingen?

Graviola is een vrucht die nog niet zo lange tijd bekendheid geniet. Toch wordt ze in bepaalde landen reeds eeuwenlang gebruikt om zijn geneeskrachtige werking. Graviola is ook een boom die tot ongeveer 10 meter hoog kan worden. De boom produceert een vrucht die kan worden gegeten.

Hoewel de vrucht dus kan gegeten worden, ook worden de bladeren en de stam van de boom gebruikt om bepaalde aandoeningen te behandelen. Zelfs de wortels van de boom kunnen worden gebruikt in het bereiden van preparaten.

Geneeskrachtige werking

Als een reeds lange tijd bekende remedie tegen diabetes, recentelijk heeft men aangetoond dat graviola ook kan gebruikt worden als een alternatieve behandeling tegen kanker.

Graviola heeft een zeer lange lijst voordelen en die zullen we in dit artikel stap voor stap gaan overlopen.

Het graviola fruit wordt onder meer gebruikt tegen koorts. Ook kan diarree en een aanval van bacteriën of wormen worden behandeld met deze plant.

Het is vooral de wortel die deze antibacteriële werking op zich neemt. We kunnen het ook gebruiken tegen hoofdluis. Hoge bloeddruk kan er ook mee behandeld worden. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de werking van graviola bloeddrukverlagend is.

Verder kan de ademhaling ook verbeterd worden door de plant te gebruiken. Wanneer we last hebben van teveel slijm in de neus, longen of keelholte, dan kan graviola hier ook een oplossing bieden door het slijm los te maken.

graviola vrucht

Verbetert de werking van de ogen

De extracten bevatten zeer krachtige antioxidanten. Die zullen vrije radicalen helpen bestrijden. Dit komt vooral door de hoge hoeveelheid vitamine C en vitamine E. Maar ook beta caroteen en zink die we terugvinden. Dit zal onder meer het risico op oogproblemen verhinderen. Waardoor dus een verbetering van de ogen opgemerkt kan worden. We zien ook dat tekenen van veroudering bij de ogen minder voorkomt bij mensen die graviola gebruiken. Dit kon via wetenschappelijke onderzoeken vastgesteld worden. Mensen die het regelmatig gebruikten hadden duidelijk minder last van oogproblemen als gevolg van veroudering. (1)

Ontstekingsremmende werking

Heel wat kruiden en planten hebben een krachtige ontstekingsremmende werking. We zien ook dat dit bij graviola het geval is. Wetenschappelijke onderzoeken konden aantonen dat de ontsteking die werd veroorzaakt door een slangenbeet, kon worden verzacht door gebruik te maken van deze extracten. (2)

Niet alleen bij het behandelen van slangenbeten zien we positieve effecten. Ook mensen die last hebben van artrose kunnen gebruikmaken van deze plant om de pijn te verzachten. Studies hebben deze krachtige werking tegen artrose kunnen aantonen. (3)

Bloedsuiker verlagen en bescherming tegen diabetes

Onderzoeken hebben kunnen aantonen bij proefdieren dat de bloedsuiker gaat dalen wanneer een bepaalde hoeveelheid wordt toegediend. Verder zien we ook dat de oxidatieve schade bij mensen met diabetes minder wordt wanneer deze plantenextracten worden toegediend. (4) (5)

Verbetert de werking van de nieren en de lever

Onze nieren en de lever zijn verantwoordelijk voor het afscheiden en filteren van giftige stoffen. Indien deze twee organen niet naar behoren werken kunnen we ons lichaam op termijn giftig maken.

Onderzoeken hebben aangetoond dat graviola zeer krachtig kan zijn bij het behandelen van nierproblemen en leverproblemen. Diezelfde effecten konden echter ook aangetoond worden bij mensen. (6)

Leverkanker kan worden behandeld door deze plantenextracten te gebruiken. Maar liefst 12 types kanker kunnen behandeld worden met deze plant. En leverkanker behoort daar dus ook bij. (7)

Verbetert de ademhaling

Wanneer de ademhaling stokt als gevolg van een allergische reactie van het immuunsysteem kan graviola ook een oplossing bieden. Studies hebben kunnen aantonen, een gunstig effect te bereiken bij mensen die vaak last hebben van astma. (8)

Ook zoals we reeds hierboven even kort vermeld hebben, zal de ademhaling verbeteren wanneer we last hebben van overtollig slijm in de neus of in de longen. Bepaalde bestanddelen in de plant zullen het slijm losmaken en daardoor de luchtwegen helpen openen en vrijmaken.

Spijsvertering verbeteren

Misschien één van de meest onderzochte aspecten van graviola is zijn gunstige eigenschappen op onze spijsvertering. We zien namelijk dat de antioxidante en ontstekingsremmende werking van de plant kan helpen om het slijm in de darmwand te stimuleren. Daardoor kan de stoelgang bevorderd worden. (9)

Wanneer we last hebben van wormen of parasieten in de darmen kan deze plant ook helpen om ze te vernietigen. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat het zowel bij dieren als bij mensen in staat is deze wormen en parasieten te vernietigen. (10)

Immuunsysteem versterken

Een Aziatische studie heeft kunnen aantonen dat het immuunsysteem sterker wordt door graviola te gebruiken. Dit zou vooral komen door de hoge hoeveelheid vitamine A en vitamine C die we terugvinden. (11)

Hoge bloeddruk verlagen

Een verlagend effect bij mensen met hoge bloeddruk werd ook vastgesteld wanneer deze plant gebruikt werd. Men stelt dat het werkingsmechanisme vooral gericht is op de antioxidante werking van de graviola plant. (12)

Artrose en reuma behandelen

De ontstekingsremmende werking van de plant kan helpen bij mensen die last hebben van artrose of reuma. Het kan zelfs zodanig krachtig werken dat er bijna geen pijnstillers meer nodig zijn om de aandoening verdraagzaam te maken. (13)

Kanker genezen

Dit is vast en zeker de meest in het oog springende eigenschap van de graviola plant. Er zijn heel wat wetenschappelijke onderzoeken die hier positieve effecten hebben kunnen aantonen. Onderzoek is nog steeds volop gaande naar de effecten van de plant bij mensen met kanker.

Onder meer bij leverkanker en borstkanker heeft men kunnen aantonen dat de kankercellen kunnen gedood worden. In andere onderzoeken ging men er dan weer van uit dat de meeste soorten kanker kunnen worden behandeld met extracten van de plant.

Men moet hier wel echter rekening houden dat bijna alle onderzoeken naar kanker bestrijden, gedaan werden bij proefdieren. Men kan dus nog niet 100% met zekerheid stellen of dit daadwerkelijk bij mensen ook het geval zal zijn. Al zijn de resultaten zeker hoopgevend te noemen. (14) (15) (16)

Bijwerkingen van graviola

graviola bijwerkingen

Graviola wordt reeds vele jaren gebruikt. Veel mensen zouden graviola willen laten goedkeuren als behandeling tegen kanker. Vooral dan omdat de bijwerkingen van graviola totaal niet te vergelijken zijn met die bijwerkingen die we kennen van de behandelingen tegen kanker.

Toch kunnen er ook bij het gebruik van hoge hoeveelheden bijwerkingen ontstaan. Al zijn die niet meteen zeer ernstig te noemen. We kunnen bijvoorbeeld last krijgen van braken of braakneigingen hebben.

Ook is het gebruiken van graviola niet aangeraden voor vrouwen tijdens de zwangerschap. En hoewel het vroeger gebruikt werd door vrouwen die borstvoeding gaven. Toch wordt dit momenteel ook niet meteen aangeraden. Omdat er bepaalde zuren in de graviola aanwezig zijn, die kunnen giftig zijn voor kleine kinderen. Terwijl ze bij volwassenen volledig ongevaarlijk zijn in normale hoeveelheden.

Verder dienen mensen die medicijnen nemen tegen een hoge bloeddruk opletten met het gebruik van deze supplementen. Omdat ze de werking van deze medicijnen kunnen versterken, mede door het bloeddrukverlagend effect van de graviola zelf.

Graviola kopen

Graviola kan gebruikt worden in capsules of in poeder. Het is niet aangeraden om de aanbevolen te overschrijden. En mensen die medicijnen nemen tegen diabetes en hoge bloeddruk dienen eerst met een arts te overleggen, of het gebruik ervan al dan niet aan te raden is.

Ook Interessant

Leave a Comment

75 − sixty five =