DIM Supplement Werking

Wat is DIM supplement?

DIM Supplement komt van de stof diindolylmethaan. Diindolylmethaan is een stof die wordt aangemaakt in het spijsverteringsstelsel wanneer kruisbloemige groenten worden gegeten. De stof DIM heeft enorm veel voordelen te bieden voor onze gezondheid. Waarvan de belangrijkste te maken hebben met het regelen van oestrogeen in het lichaam. DIM supplement zal het afvoeren van slechte oestrogenen helpen stimuleren via onze lever. En daarnaast ook de aanmaak van gezonde of goede oestrogenen helpen aanmaken in het lichaam.

Een DIM supplement gebruiken zal daardoor een groot aantal voordelen leveren ter preventie van kanker. Het kan gunstig zijn tijdens de menstruatie, bij PMS of tijdens de menopauze. Niet alleen voor vrouwen kan een DIM supplement de gezondheid bevorderen. Ook bij mannen die te maken hebben met een verhoogde aromatase, mannen met een risico op prostaatkanker of vergrote prostaat, en voor de mannen met een laag libido kan een DIM supplement ook zeer voordelig zijn.

Preventief tegen kanker

Diindolylmethaan zal de aanmaak van de oestrogenen 2-hydroxy-oestrogeen verhogen. Daarnaast zal het de aanmaak van 4 en 16-hydroxy-oestrogeen verlagen. Deze laatste vorm van oestrogeen wordt gezien als slechte oestrogeen en verhoogt het risico op borstkanker en andere soorten oestrogeen gerelateerde kanker.

Het spreekt voor zich dat we met een verhoging van de 2-hydroxy-oestrogenen een lager risico hebben op dit soort kankers en dus als een soort preventie kunnen gebruiken daartegen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben gunstige resultaten kunnen aantonen bij het gebruik van een DIM supplement bij de ontwikkeling en de vermenigvuldiging van kankercellen. We zien een duidelijke afname van de cellen. Ook de vermenigvuldiging van de cellen wordt voor een deel geblokkeerd.

PMS en de overgang

Premenstrueel syndroom of PMS is een aandoening die meer dan 25% van de vrouwen elke maand treft. De symptomen zijn zeer verschillend maar omvatten hoofdzakelijk pijnlijke borsten, buikkrampen, wisselende gemoedstoestand, depressie en een opgeblazen gevoel. Deze negatieve symptomen zijn grotendeels te wijten aan de plotse daling en stijging van het oestrogeengehalte in het lichaam bij vrouwen. Ook tijdens de overgang is deze fluctuatie grotendeels de oorzaak voor opvliegers en nachtzweten. Met een DIM supplement kunnen we deze schommelingen opvangen. En op die manier zullen de symptomen afnemen.

Onregelmatige menstruatie

Wanneer we last hebben van een onregelmatige menstruatie kunnen we een verminderde vruchtbaarheid hebben. De eisprong kan dan elke keer op een verschillend moment plaatsvinden. Dit heeft vaak als oorzaak een verkeerde balans tussen de hormonen in het lichaam. Dit kan zowel door teveel oestrogeen, als door teveel testosteron het geval zijn. Een DIM supplement zal de aanmaak van gezonde oestrogenen stimuleren waardoor we terug deze balans kunnen terugbrengen en op die manier de menstruatie terug met regelmaat te laten verlopen.

De lever gaan stimuleren

Het DIM supplement zal helpen om slechte oestrogenen af te voeren door onze lever te gaan stimuleren. Als de lever niet krachtig kan optreden tegen gebruikt oestrogeen dan zal dat oestrogeen terug in het lichaam gebracht worden. Dit kan er dan natuurlijk voor zorgen dat we een verhoogd risico hebben op borstkanker.

Verder is dit ook vaker de oorzaak voor overgewicht bij vrouwen, hoofdzakelijk dan in de heupen en in de billen. Deze functie is voor mannen ook van belang. Zij kunnen alsook te maken krijgen met overgewicht en daardoor in een vicieuze cirkel terecht komen. Wanneer we meer overgewicht opstapelen zal uiteindelijk meer testosteron worden omgezet in oestrogeen door middel van de aromatase. Waardoor we dan te maken krijgen met een verlaagd libido en een verminderde spierkracht.

Testosteron stimuleren

Zoals we reeds hebben verteld, wanneer we te maken krijgen met een slechtere werking van de lever. Of met andere woorden, wanneer de lever onvoldoende in staat is om het oestrogeen te verwerken dan krijgen we een hoger risico op overgewicht. Teveel oestrogeen heeft de neiging om sneller vet op te slaan. Bij mannen is dat meer in de buikstreek. Dit heeft negatieve effecten op ons testosteron. Het stimuleren en verwerken van de slechte oestrogenen zal daardoor een betere balans tussen oestrogeen en testosteron in het lichaam helpen realiseren. Dit kan ook helpen bij mannen om gewicht te verliezen.

Prostaatkanker en vergrote prostaat

Wanneer mannen ouder worden dan 55 dan verhoogt de kans op prostaatkanker of op het krijgen van een vergrote prostaat. Wanneer minder testosteron in het lichaam beschikbaar is dan kan de prostaat uiteindelijk groter worden. Dit is vaak een combinatie van drie factoren. Dihydrotestosteron, weinig zink en een hoog oestrogeengehalte. Met DIM supplement kunnen we deze oestrogenen en DHT binnen de perken houden. Daarbij hebben we een lager risico op een vergrote prostaat.

Ook het risico op prostaatkanker gaat dalen. Gemiddeld 1 op de 3 oudere mannen heeft ooit te maken met tumoren in de prostaat. Dat zijn niet altijd prostaatkankers maar zijn beter te vermijden. DIM supplement heeft via wetenschappelijke kunnen aantonen dat ze prostaatkankercellen kan doden. (bron)

Ook zagen we via studies dat DHT of dihydrotestosteron kan worden verlaagd door gebruik te maken van een DIM supplement. DHT zorgt bij mannen niet alleen voor kaalheid maar verhoogt ook het risico op een vergrote prostaat en prostaatkanker. (bron)

Borstkanker

Zoals we reeds hebben gezegd zullen slechte oestrogenen van de vorm 4-hydroxy-oestrogeen of 16-hydroxy-oestrogeen het risico op borstkanker doen toenemen. Studies hebben aangetoond dat de hoeveelheid borstkankercellen zal afnemen wanneer een DIM supplement gebruikt wordt. (bron)

We zien ook dat in combinatie met de traditionele behandeling, de kans op herstel een stuk groter is dan zonder gebruik te maken van diindolylmethaan. Voor de preventie van borstkanker is diindolylmethaan ook zeer gunstig.

Gemoedstoestand verbeteren

Het terug in balans brengen van de hormonen zal zowel bij mannen als bij vrouwen zorgen voor een verbetering van de gemoedstoestand. Dit zien we vooral tijdens de menopauze en menstruatie. Ook bij vrouwen die te maken hebben PMS en bij mannen met een lager testosteron.

Ook Interessant

Leave a Comment

+ sixty five = sixty seven